logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
Strömgatan 18, Stockholm, Sweden
(+46) 322.170.71
ouroffice@freestyle.com

Follow us

 
Bredere skihouding

Schönskifahren

Schönskifahren

Schönskifahren
Een stabielere skihouding

De afgelopen jaren hebben veel skischolen lesgegeven in een iets wat bredere skihouding (heupbreedte). Dit zou bijdragen aan een stabielere skihouding. Echter voelde dit ook voor veel mensen weer wat vreemd en zag het er volgens velen niet schön uit. Vandaar dat ze weer terug zijn gegaan naar het mooie skiën, ook wel schönskifahren genoemd.

Sinds vorige winter wordt er inmiddels alweer lesgegeven in het mooie skiën, wat veel gasten tot tevredenheid stemt. Het komt daarbij niet meer neer op hard, maar juist op mooi en gecontroleerd. Voor de racers blijft de brede houding wel behouden, maar dit leren de gasten pas bij wanneer ze een bepaald niveau bereikt hebben.

Met de verbetering in het leerplan komt er weer meer elegantie terug op de skipiste. Iets waar toch veel mensen op letten als ze andere gasten voorbij zien komen op de piste. Met deze stijl wordt er eigenlijk weer teruggegaan naar de basis. Gasten kunnen zo meer genieten en hoeven minder te ‘presteren’.

Door meer nadruk te leggen op het mooie skiën in plaats van het hard skiën hoopt men dat er ook minder ongelukken zullen gebeuren. Momenteel zijn er veel mensen die al op de kanten willen skiën, voordat ze er überhaupt aan toe zijn en hiermee brengen ze anderen in gevaar. Hiermee willen we niet zeggen dat het carven helemaal uit de skisport gaat verdwijnen, maar het uitgangspunt is eerst mooi leren skiën en dan pas hard.

Bron: skiinformatie.nl

No Comments

Reply