logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
Strömgatan 18, Stockholm, Sweden
(+46) 322.170.71
ouroffice@freestyle.com

Follow us

 

De 5 pareltjes van Kaprun

De 5 pareltjes van Kaprun

100% Sneeuw
De gletsjer Kitzsteinhorn

Het absolute hoogtepunt van Kaprun is de sneeuwzekere gletsjer Kitzsteinhorn. Een gletsjer met een hoogte van maar liefst 3.203 meter. Wat dit het hoogst gelegen skigebied in het Salzburgerland maakt. Hier kan bijna het hele jaar geskied worden met eindeloze natuurlijke sneeuwhellingen, off-piste mogelijkheden en geweldige funparks. Door de sneeuwzekerheid en de gezelligheid in het dorp is het een geliefde bestemming onder de Nederlandse wintersporters. Daarnaast is de Kitzsteinhorn ook een welbezochte bestemming waar veel trainingen worden gegeven en waar wedstrijdteams en pro’s komen om te oefenen.

Ondanks het feit dat de Kitzsteinhorn een gletsjer is zijn er heel wat off-piste mogelijkheden. En er is geen fijner gevoel van vrijheid dan te skiën door ongerepte sneeuw!

Improvement Camp
Gezellige Après-ski: Pavillon
Midden in het centrum

Kaprun staat bekend als een gezellig Oostenrijks dorp. De Après-ski kun je hier onderaan de lift of in het centrum vinden. Midden in het centrum vind je Pavillon, een welbekende Après-ski bar. In de zomer zit het gezellige terras vol met bezoekers en in de winter is het de Après-ski bar in Kaprun! In de winter staat het afgeladen vol en kun je hier tot de late uurtjes doorgaan. Regelmatig kun je luisteren naar livemuziek, DJ’s, er worden af en toe thema-avonden georganiseerd en heb je de legendarische Dirndl-dansen.

Zeker een aanrader om na het skiën een drankje te doen tijdens het Improvement Camp.

Black Mamba!
Om lekker even te knallen

De zwarte mamba is een zeer giftige slang uit Afrika. Het is tevens de snelste slang ter wereld: hij kan op korte afstand een snelheid van 16 tot 20 km/u behalen. Niet voor niets dat de steilste helling (63%) op de Kitzsteinhorn naar deze slang is vernoemd de “Black Mamba”. De piste begint op 2.265m en is een piste van maar liefst 1.000 meter lang. Als je eenmaal aan piste nummer 14 begint is er geen uitweg en moet je hem afskiën, en is daarmee dus wel degelijk giftig. Het is een zwarte piste voor de Dare-Devils en niet voor de angsthazen onder ons. Maar dat is wat we juist willen toch? Uitdagingen om adrenaline en vrijheid te ervaren. Daarbij hoort, gecontroleerd, met hoge snelheid van zwarte pistes gaan!

Kaprun
Panorama Restaurant Margarethenstein
Prachtig panorama beeld over Kaprun

Op een van de mooiste locaties in Kaprun, midden in het centrum, naast het water en op een rots staat het Panorama Restaurant Margarethenstein. Het is een restaurant met traditionele Oostenrijke gerechten. Het restaurant is zeer sfeervol en modern ingericht met Oostenrijkse tint en heeft werkelijk een prachtig uitzicht op de omgeving. Het is aan te raden om van te voren te reserveren omdat het een gewilde plek is en een klein restaurant.

Kaprun
Gipfelwelt 3000
Pure gevoel van vrijheid

Op een hoogte van 3.000 meter, bij het bergstation van de Kitzsteinhorn, bevindt zich een uitzichtplatform, een ondergronds museum en een bioscoop. Via een 360 meter lange mijnschacht ga je door de top van de Kitzsteinhorn. Het ontstaan van de gletsjer en meer informatie over de natuur zie je in de bioscoop. Wanneer je het einde van de schacht bereikt kom je terecht op het panoramaplatform. Deze is zeker de moeite waard om gezien te hebben. Hier heb je een spectaculair uitzicht op de Oostenrijkse Alpen en van zo’n uitzicht krijg je nooit genoeg!

Bovendien bevindt zich hier het ‘Gipfelrestaurant’, met grote glazen ramen, waar je Oostenrijkse klassiekers op de menukaart vindt als Kaiserschmarrn en Wiener Schnitzel of heerlijke salades.

No Comments

Reply