logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
Strömgatan 18, Stockholm, Sweden
(+46) 322.170.71
ouroffice@freestyle.com

Follow us

 

De 5 pareltjes van Hinterglemm

Skicursus Hinterglemm

De 5 pareltjes van Hinterglemm

1. Beste Après-ski: Goasstall
De gezellige sfeer eromheen

In Saalbach-Hinterglemm draait het niet alleen om wintersporten, maar ook om de gezellige sfeer eromheen. Een van de bekendste après-ski kroegen in Oostenrijk is de Goasstall. Ze staan in de top 3 van Oostenrijkse pistenhutten qua bierconsumptie . Met eigen hitjes, zoals ‘Ich bin der Toni’, en optreden van grote artiesten, zoals DJ Ötzi, trekt het veel toeristen.

Voor wie wil gaan we tijdens het Improvement Camp ook hier een kijkje nemen!

2. Rodelen en eten bij de Pfefferalm
De leukste avondactiviteiten

Een van de leukste avondactiviteiten vind ik rodelen! Skikleding aan, helm op (veiligheid boven alles) en goggle zodat je lekker snel kunt rodelen. Als het donker is en overal de lichtjes aanstaan, heb je een prachtig uitzicht over het dal van Hinterglemm.

Halverwege de rodelbaan vind je de Pfefferalm. Een echte traditionele Oostenrijkse hut. Als je binnenkomt dan vallen meteen de zwart geblakerde muren en de warme open haard op. Hier kun je heerlijke lokale gerechten eten, zoals Kasnocken. Ze serveren bovendien de lekkerste Gluhwein, Schnaps en warme chocomelk. En het mooiste van alles? Het is er nog goedkoop ook!

3. Lindlingalm in het Talschluss
Uit de drukte van Hinterglemm

Voor wie even weg wil uit de drukte van Hinterglemm, kan ik de Lindlingalm aanraden. Dit restaurantje zit helemaal aan het einde van het dal. Vanaf de parkeerplaats is het nog 20 minuten lopen door een prachtige omgeving en vanaf het terras kijk je je ogen uit.

Ook hier heb je heerlijke lokale gerechten, zoals Spinatknödel en Schweinhaxe.

Tip: Dit is ook de plek waar de arreslee-tochten vertrekken!

Wintersport Hinterglemm
4. Avondpiste én funpark
Een interessante avondpiste

Niet een lullig sleepliftje, zoals in de meeste gebieden. In Hinterglemm hebben ze echt een interessante avondpiste. De U-bahn-gondel is de hele avond geopend en biedt toegang tot een lange verlichte piste. Ideaal voor wie er maar geen genoeg van kan krijgen. 😉

Bovendien ligt het funpark op dezelfde afdaling. Parkriders kunnen de hele avond nog van het funpark genieten.

5. 100% besneeuwen
De Bergbahnen van Saalbach-Hinterglemm

De Bergbahnen van Saalbach-Hinterglemm hebben heel veel geïnvesteerd in kunstsneeuw. Ook in slechtere winters kunnen ze goede pisteomstandigheden creëren. Zeker in de week voor de kerstvakantie, waarin het nog erg rustig is op de piste, zijn de omstandigheden altijd prima! Het is echt bewonderingswaardig hoe de Bergbahnen met nieuwe technieken de pistes weten te onderhouden.

Skicursus Hinterglemm

No Comments

Reply