logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
Strömgatan 18, Stockholm, Sweden
(+46) 322.170.71
ouroffice@freestyle.com

Follow us

 
Sneeuw, sneeuw, sneeuw!

3 redenen om een keer in Canada te skiën

3 redenen om een keer in Canada te skiën

Canada is voor menigeen een droom als vakantiebestemming maar zeker als skibestemming. De mogelijkheden zijn eindig, de mensen staan bekend om hun vriendelijkheid en de sneeuw is anders dan in de Alpen. Een ideale plaats om je skitechniek te verbeteren, maar ook om nieuwe technieken te leren die niet altijd overal mogelijk zijn. Wij zetten 3 redenen op een rijtje waarom jij zeker een keer in Canada wilt gaan skiën.

Sneeuw, Sneeuw, Sneeuw!
De meest betrouwbare van de wereld

De sneeuwval in Canada is een van de meest betrouwbare van de wereld. Ondanks dat je overal wel eens een slechter jaar hebt wat betreft sneeuw, komt dit maar zelden voor in Canada. Daarnaast is de sneeuwhoeveelheid in Canada ook het dubbele van wat we in Europa gewend zijn. Waar wij enthousiast worden van 2 meter sneeuw, kan het bijvoorbeeld in Fernie vaak oplopen tot meer dan 10 meter!!! En alsof dat nog niet genoeg is voelt de sneeuw ook nog eens heel zacht en stuivend aan en staat het bekend als “Champagne Powder”. De skigebieden gelegen in British Columbia hebben te maken met een gematigd zeeklimaat. Wolken die vanuit de Stille Oceaan het land worden ingeblazen hangen een lange tijd boven het land en verliezen zo hun vocht. Met als gevolg dat de sneeuw weinig vocht bevat en veel lucht. Hierdoor wordt de sneeuw licht en zul je bijna geen natte plaksneeuw zien. Deze lichte sneeuw laat je ervaren alsof je zweeft of óp de sneeuw glijdt.

Champagne Powder
‘Off-piste walhalla’

Canada staat bekend als ‘Off-piste walhalla’ en de mogelijkheden zijn waanzinnig. In tegenstelling tot in de Alpen waarbij er veelal boven de boomgrens geskied wordt, zijn de skigebieden in Canada omgeven door hoge bomen. Wat een prachtige omgeving geeft en het gevoel geeft alsof je off-piste bent. In Canada ski je niet van gebied naar gebied en staat niet aangegeven waar de piste of off-piste precies is. Canada maakt gebruik van twee omheiningen die het einde van het terrein aangeven en hierbinnen moet je blijven. Binnen die omheining bevind je je in zogeheten ‘Bowls’, overal in deze gebieden mag je skiën en heb je een gevoel van vrijheid. Daarnaast wordt overal in deze ‘Bowls’ gepatrouilleerd en wordt het veilig gemaakt door het resort.

Doordat de sneeuw minder nat is dan in de Alpen en dus lichter is, schuift het minder snel. Deze condities maken het off-piste skiën en freeriding voor iedereen beschikbaar. Dit betekent niet dat er geen risico’s aan verbonden zijn en moet je over de juiste kennis beschikken. Via onze Improvement Camps krijg je de mogelijkheid om bekend te worden met het off-piste skiën en om vertrouwd te zijn in verschillende terreinen met het gevoel van ultieme vrijheid.

Land van verontschuldiging en vriendelijkheid
Canadezen zeggen zo vaak ‘sorry’

Canadezen zeggen zo vaak ‘sorry’ dat ze zich zelfs verontschuldigen voor het zeggen van ‘sorry’ en wel het ‘land van verontschuldiging’ worden genoemd. Ook staan ze hierdoor bekend als de aardigste en beleefdste mensen op aarde. Waar ze in verschillende steden in Europa de toestroom van toeristen proberen tegen te houden, zijn ze in Canada oprecht blij om je te zien en geïnteresseerd in je. Ze beantwoorden graag je vragen, helpen je met de route of maken graag de stoeltjesliften schoon. Daarnaast hebben ze ook een dosis geduld en beleefdheid wanneer het aankomt op het wachten voor de lift. De markeringen bij de lift staan aangegeven waardoor het een efficiënte, geoliede machine is waarbij er geen sprake is van duwen en trekken en er snel tussendoor glippen met de ski’s. Deze vriendelijkheid werkt zo aanstekelijk en maakt het een geweldige, relaxte trip.

Wintersport in Canada

No Comments

Reply